Sleepwalker

sleepwalker vooraanzicht
kleine fotostrook 2Sleepwalker

Prototype, realisatie mei 2013

Het prototype van de Sleepwalker staat op de prachtige camping Marenland in Groningen: https://marenland.nl/slapen/sleepwalker/

Een matras, een gasfornuisje, een tafeltje, een plek om de bagage op te bergen en uit te pakken en een plek voor de natte spullen. Dit alles op een oppervlak van 5,5 m2.

In Nederland kunnen mooie tochten gemaakt worden, maar na een dag wandelen of fietsen nog een tent opzetten is voor veel mensen geen aantrekkelijke gedachte. De volgende dag weer vroeg verder willen, een weekendje weg of weer eens een nachtje buiten willen slapen, maar dan zonder tent. Vrienden die willen blijven slapen maar geen spullen bij zich hebben. De overnachtingsplekken voor in de natuur zijn beperkt als je geen tent hebt. De Sleepwalker geeft deze mogelijkheid.

De Sleepwalker is een tweepersoons overnachtingsplek voor mensen die licht bepakt rondreizen. De stabiele houten bodemplaat, kasten en ribben geven het de stevigheid van een hut, de bekleding met doek geeft het kampeergevoel. De Sleepwalker is ontworpen om vrij in het landschap te staan waarbij de voorzijde met twee deuren helemaal te openen is en de achterzijde is voorzien van een breed raam voor uitzicht terwijl je ligt.

Techniek
De cabine is licht en kan daardoor op een minimale manier gefundeerd worden met alleen houten paaltjes in de grond. Op deze funderingspalen wordt het vloerframe bevestigd, waarop vervolgens de opbouw gemonteerd wordt.
De opbouw bestaat uit een vijftal houten ribben waaraan alle overige onderdelen vastgemaakt worden. Over dit geheel wordt acryldoek gespannen. Het doek is verkrijgbaar in diverse kleuren. Er zijn ruim voldoende voorzieningen voor ventilatie en de vloer van het slaapgedeelte is geïsoleerd.
De sleepwalker is eenvoudig te monteren en vervolgens aan het einde van het seizoen ook weer eenvoudig te demonteren.

Duurzaam
Alle toegepaste materialen zijn duurzaam. Het hout heeft het FSC-keurmerk en het acryldoek van de bekleding wordt na afloop van de levensduur ingenomen: het doek wordt ontdaan van kleurstof en opnieuw verwerkt tot vezels ten behoeve van acryldoek.
De cabine staat los van de grond, waardoor de bodem niet wordt afgesloten en de begroeiing onder de cabine gewoon door blijft groeien.