Curaçaostraat 123, Amsterdam

tuinhuis, realisatie 2009

tuinhuis.nu

DSC_0066

curçaostraat th

Een groter tuinhuis vervangt het vervallen oude tuinhuis. Het tuinhuis is de helft van een twee-onder-één kap tuinhuis. In het tuinhuis kan al in het voorjaar van de zon genoten worden, er is plek voor opslag en er kan geklust worden.

De vorm van het oorspronkelijke stenen tuinhuis is in eerste instantie aangehouden, maar is nu uitgevoerd in hout. Daarin is vervolgens een nieuwe rechthoekige vorm met een schuin dak geschoven. Het nieuwe volume heeft aan de zuidzijde openslaande vouwdeuren. Het geheel wordt afgewerkt met een bekleding van houten delen. Door deze compositie werken in de vormgeving het naastgelegen oude en het nieuwe tuinhuis samen, maar kan het nieuwe tuinhuis tegelijkertijd ook op zichzelf staan.

De zuidzijde van het tuinhuis kan bijna helemaal geopend worden door de vouwdeuren naar de zijkant te schuiven. Achter deze glazen deuren bevindt zich de zitplek, waardoor al vroeg in het voorjaar beschut in de zon gezeten kan worden. Door de vele ramen, de openslaande deuren, het grote zijraam en de bovenlichten in het dak is het tuinhuis heel licht.