Imkervereniging Boxtel

 

Verenigingsgebouw imkervereniging Boxtel,

niet gerealiseerd

In een openbaar park heeft de imkervereniging een stuk grond toegewezen gekregen aan een klein meertje voor het plaatsen van een verenigingsgebouw. Het verenigingsgebouw moet bestaan uit opstelplaatsen voor 40 kasten, een instructielokaal met zicht op de bijenkasten en een berging voor imkermaterialen en voor materialen voor markten en dergelijke.
De verschillende onderdelen van het gebouw zijn in één lange heldere strook geplaatst. Hierin is het instructie lokaal is als een los element in de hal met opstelplaatsen voor de bijenkasten geschoven. Bij instructies is hierdoor goed zicht op de handelingen van de imkers. De berging is slechts door middel van de binnenplaats en de schutting gekoppeld aan de rest van het verenigingsgebouw.

Het verenigingsgebouw is zo gesitueerd dat met toevoeging van één schutting, in L-vorm, de kwetsbare kant van het verenigingsgebouw is afgeschermd van de rest van het park. Alle ruimten zijn toegankelijk vanaf het hierdoor ontstane voorterrein.

Het verenigingsgebouw zou door de leden zelf gebouwd moeten worden. De constructie is daarom eenvoudige gehouden en wordt uitgevoerd in hout.
Voor de materialiseren van de gevels is gezocht naar materialen welke in het park passen. Hiervoor is voor de schutting gedacht in rondhout, voor de buitenbekleding in gepotdekselde houten delen. De constructie is daarom bedacht in zo eenvoudig mogelijk gehouden en zou uitgevoerd worden in hout.