Koenestraat 43, Amerongen

vernieuwde kap
interieur beelden.

Koenestraat 43 Amerongen

In samenwerking met Oogh, Realisatie 2022- 2023

Een oude tabaksschuur en een grote tuin aan de achterzijde van de schuur in het centrum van Amerongen wordt verbouwd tot 2 woningen. Aan de straatzijde is in de loop van afgelopen eeuw een woonhuis in de schuur gebouwd.
Deze woning bestaat uit een aantal aan elkaar gekoppelde ruimten op de begane grond en een kamer op de verdieping, alles rondom een open haard met grote schoorsteen. De woning voldoet op geen enkele manier aan de comfort eisen die je in de huidige tijd aan een woning stelt. De aan de achterzijde gelegen schuur is een grote lege ruimte. In de ruimte staan alleen de prachtige houten oude spanten van rondhout met daarop een kapconstructie, tussen de spanten hingen de hangen waaraan de tabaksbladeren gedroogd werd. 

De splitsing tussen de woning aan de voorzijde en tabaksschuur aan de achterzijde wordt in stand gehouden.
De compacte woning aan de voorzijde heeft een ruime woonkamer met open keuken en 2 slaapkamers en een mooie badkamer in een dakkapel.
In de oorspronkelijke tabakschuur komt een mooie ruime woning met uitzicht op de tuin. In de woning is door zichtlijnen de complete ruimte van de woning en de oorspronkelijke constructie van de woning zichtbaar gemaakt. Met één groot dakraam is een spantconstructie uitgelicht. De woning heeft een grote woonkamer met afgeschermde keuken, een werkkamer en drie slaapkamers.