Leonidas 300

leonidas 3 141223

Leonidas 300Nieuwbouw woning t.b.v. kavel in Rotterdam. Kavel project. Vrijstaande woning, Vrijstaande woning Rotterdam. Villa, kleine villa, duurzame woning, houten buiten bekleding, Wouter Willers, Willers Architectuur, Architect Rotterdam

Leonidas 300 is een door Willers Architectuur ontworpen woning voor een kavel van minimaal 300m2 binnen de te bouwen wijk Leonidas, maar kan uiteraard ook op andere kavels gebouwd worden.

De woning is compact en goed georganiseerd en heeft een mooie ruimtelijke indeling. Het beslaat een oppervlakte van 105 m2. Het oppervlakte is gelijkelijk verdeeld over de begane grond en de verdieping. De woning is zo ontworpen dat optimaal gebruik gemaakt wordt van het zonlicht. De zuid- en westzijde van de woning bevatten grote ramen terwijl de noord- en oostzijde van de woning juist gesloten zijn. Op de begane grond is ter plaatse van de woonkamer een groot deel van de gevel helemaal te openen door de vouwwanden aan de kant te schuiven. Daardoor ontstaat een sterke relatie met de tuin. De keuken en de woonkamer zijn gegroepeerd rondom het terras.
Boven de overloop en de badkamer zit nog een vliering.
De woning is getekend met twee slaapkamers op de verdieping, er passen binnen het oppervlakte echter ook drie slaapkamers. De overloop op de verdieping biedt nog extra ruimte voor verblijf.
In het ontwerp van de woning is uitgegaan van een basiskeuken en een basisbadkamer. Beiden zijn naar de wensen van de koper aan te passen.

De woning is opgebouwd uit duurzame materialen. De dragende wanden en de gevels zijn gemaakt met een houten skelet (HSB). Dit houten skelet wordt aan de binnenzijde afgewerkt met gipsplaten en stucwerk en aan de buitenzijde met verduurzaamd hout (nobel wood). Al het toegepaste hout is FSC-gekeurd. Het isolatiemateriaal bestaat uit vlaswol, een restproduct uit de landbouw. De isolatiewaarden van vloer, wanden en dak voldoen ruimschoots aan de huidige normen.
Op het zuidvlak van het dak worden PV zonnepanelen geplaatst.

Voor meer inlichtingen kunt u contact met ons opnemen.