Oostzeedijk zuidzijde, Rotterdam

Onderzoek t.b.v. Luifelplan

opp. 285 m2, onderzoek 2011

 

De horecagelegenheden aan de Oostzeedijk zuidzijde, nabij het Oostplein, zijn gelegen aan een smal en verdiept plein. Dit smalle plein is via een aantal trappen vanaf de Oostzeedijk bereikbaar. De horeca gelegenheden hebben hier allen een eigen terras. Ter beschutting van de terrassen moet er een overkapping komen die naar gelang de behoefte geopend dan wel gesloten kan zijn en die een gezamenlijk beeld naar de Oostzeedijk vormt.

 

Variant 1
Lange horizontale vaste luifel met grote gaten erin. In de gaten komt doek dat indien gewenst geopend dan wel gesloten kan worden. In de luifel zijn voorzieningen als luidsprekers en verlichting opgenomen.

 

Variant 2
Een rij met losse kolommetjes zowel aan de straatzijde als aan de gevelzijde begrenst de terrassen. Aan de onderzijde van de constructie zijn kokertjes opgenomen met daarin installatie onderdelen zoals verlichting en luidsprekertjes.

 

Variant 3
Een rij met losse portalen van verschillende hoogtes vormt de basis van deze variant. In de geleidingsprofielen worden de installatieonderdelen opgenomen zoals verlichting en luidsprekertjes.

 

Variant 4
Zoals variant 2. Waarbij ter afscherming van de terrassen aan de straatzijde een groene band gemaakt is in de vorm van een plantenbak waardoor er uiteindelijk een groene wand ontstaat.