slaapcabine prototype

slaapcabine 1
slaapcabine 3

Slaapcabine, prototype
opp: 5,5 m2, realisatie mei 2013

De slaapcabine is een overnachtingsplek voor trekkers die buiten willen slapen maar geen tent mee willen nemen. De slaapcabines zullen langs de routes van lange afstand tochten komen te staan.

Het uitgangspunt is een slaapplek voor twee personen, een zitplek waar je droog zit en een plek waar je kunt staan om je om te kleden. In de slaapcabine kan je de tassen of rugzakken ophangen en de noodzakelijke spullen uitpakken en neerzetten. Het interieur is compact vormgegeven en met behulp van een aantal simpele handelingen van extra gemakken te voorzien. In de cabine is een mogelijkheid om te koken. Op een alleen van binnenuit te bereiken plek onder de slaapcabine kunnen schoenen te drogen worden gezet. Dit alles in een minimaal oppervak van 5,5 m2. Van alle voorzieningen op de camping kan gewoon gebruik gemaakt worden.

In het prototype ligt een matras. In het keukenblokje is een gasfornuisje, en zijn de pannen, borden en het bestek aanwezig.

De slaapcabine is duurzaam. Hij is heel licht gebouwd en kan daardoor gefundeerd worden met slechts enkele houten paaltjes in de grond en doordat de cabine op pootjes staat wordt de grond niet afgesloten en kan de begroeiing onder de cabine doorgroeien. De slaapcabine is geheel demontabel en zonder verlies van materiaal op een andere plek weer op te bouwen. De toegepaste materialen zijn duurzaam en niet milieubelastend. Het doek waarmee de cabine is bekleed kan in iedere kleur of patroon uitgevoerd worden en kan zich hierdoor aanpassen aan zijn omgeving.

Het prototype van de slaapcabine is mede gefinancierd door sponsoring door bedrijven en particulieren. De volgende bedrijven hebben op deze wijze bijgedragen aan de realisatie: -Bechtold Houtconstructiebouw, Samen bouwen met hout; -Oist- exclusief Meubelstoffering; -Dickson Sunbrella, nederland; VRK isolatiemateriaal; Dometic B.V.; Het project wordt ook gesteund door het Materiaalfonds.

Het prototype is in eigenbeheer ontworpen en gerealiseerd. Voor gebruik zie verder actualiteiten