Sleepwalker

sleepwalker vooraanzicht
kleine fotostrook 2Sleepwalker

Prototype, realisatie mei 2013

Het kampeerseizoen 2022 staat de Sleepwalker op de ‘Culture Campsite’ in Rotterdam. De Sleepwalker is te boeken via hun website:  https://www.culturecampsite.com

Een matras, een gasfornuisje, een tafeltje, een plek om de bagage op te bergen en uit te pakken en een plek voor de natte spullen. Dit alles op een oppervlak van 5,5 m2.

In Nederland kunnen mooie tochten gemaakt worden, maar na een dag wandelen of fietsen nog een tent opzetten is voor veel mensen geen aantrekkelijke gedachte. De volgende dag weer vroeg verder willen, een weekendje weg of weer eens een nachtje buiten willen slapen, maar dan zonder tent. Vrienden die willen blijven slapen maar geen spullen bij zich hebben. De overnachtingsplekken voor in de natuur zijn beperkt als je geen tent hebt. De Sleepwalker geeft deze mogelijkheid.

De Sleepwalker is een tweepersoons overnachtingsplek voor mensen die licht bepakt rondreizen. De stabiele houten bodemplaat, kasten en ribben geven het de stevigheid van een hut, de bekleding met doek geeft het kampeergevoel. De Sleepwalker is ontworpen om vrij in het landschap te staan waarbij de voorzijde met twee deuren helemaal te openen is en de achterzijde is voorzien van een breed raam voor uitzicht terwijl je ligt.

Techniek
De cabine is licht en kan daardoor op een minimale manier gefundeerd worden met alleen houten paaltjes in de grond. Op deze funderingspalen wordt het vloerframe bevestigd, waarop vervolgens de opbouw gemonteerd wordt.
De opbouw bestaat uit een vijftal houten ribben waaraan alle overige onderdelen vastgemaakt worden. Over dit geheel wordt acryldoek gespannen. Het doek is verkrijgbaar in diverse kleuren. Er zijn ruim voldoende voorzieningen voor ventilatie en de vloer van het slaapgedeelte is geïsoleerd.
De sleepwalker is eenvoudig te monteren en vervolgens aan het einde van het seizoen ook weer eenvoudig te demonteren.

Duurzaam
Alle toegepaste materialen zijn duurzaam. Het hout heeft het FSC-keurmerk en het acryldoek van de bekleding wordt na afloop van de levensduur ingenomen: het doek wordt ontdaan van kleurstof en opnieuw verwerkt tot vezels ten behoeve van acryldoek.
De cabine staat los van de grond, waardoor de bodem niet wordt afgesloten en de begroeiing onder de cabine gewoon door blijft groeien.

Onderhoud
Al het houtwerk, dus ook de kozijnen, is van zodanige kwaliteit dat er technisch gezien geen reden is voor onderhoud. Het doek zal waarschijnlijk na een seizoen licht gereinigd moeten worden.

Regelgeving
De afmetingen van de sleepwalker zijn zodanig dat indien er wordt voldaan aan de eisen die aan de plek op het terrein worden gesteld (achter de voorgevelrooilijn en een niet naar openbaar gebied gekeerd deel van het erf), er vergunningsvrij gebouwd kan worden.

Varianten, prijzen op aanvraag
De tweepersoons Sleepwalker is op dit moment verkrijgbaar in drie uitvoeringen:
– basis: voorzien van dakoverstek, slaapplek, tafeltje en twee kasten (zonder kooktoestel).
– basis plus: is daarnaast voorzien van uitklap luifel, kooktoestel en schoenenbox.
– compleet: is voorzien van matras en gordijnen.
U kunt de Sleepwalker zelf opbouwen met behulp van de heldere montage-voorschriften maar u kunt de Sleepwalker een eerste keer ook door ons laten opbouwen.
Prijzen voor levering op locatie en het opbouwen van de sleepwalker geven wij op aanvraag.

Garantie
Voor de Sleepwalker worden alleen kwalitatief hoogwaardige en duurzame materialen gebruikt. Op het houtwerk van de cabine zit vijf jaar garantie en op het doek drie jaar. Uiteraard geldt de garantie alleen bij normaal gebruik en opbouw conform de voorschriften.

Indien u belangstelling heeft sturen wij u graag een digitale folder toe. Hierin zijn alle gegevens van de Sleepwalker opgenomen.
Het prototype van de Sleepwalker is te koop, neem hiervoor contact met ons op.