Terbregsehof, Rotterdam

Terbregsehof 1

zijaanzicht achteruitbouw Terbregsehof 14Verbouwing woonhuis Terbregsehof, Rotterdam

Oppervlak 75 m2, realisatie 2013

Aan de achterzijde van de woning is een veranda gekomen met daaronder een extra kamer. Deze extra kamer is te bereiken via het souterrain. Het souterrain heeft hiervoor een totale vernieuwing ondergaan.

De woning betreft de rechterhelft van een twee-onder-één-kap woning. De woningen zijn vormgegeven als eenvoudige rechthoekige blokjes.

De bel-etage ligt half verhoogd ten opzichte van de tuin, waardoor er ook in het souterrain daglicht kan komen.

De veranda ligt in het verlengde van de woonkamer, ter plaatse van de keuken zijn hier de buitentrappen naar de verschillende niveaus geplaatst. De nieuwe uitbouw heeft een bekleding van Accoya-houten delen met een grote tussenmaat. Deze houten bekleding loopt ook door als borstwering bij de veranda.

De uitbouw met daarop de veranda is, net als de woning als één blok behandeld, waarbij het houtwerk in transparant wit is uitgevoerd. Daardoor sluit het goed aan bij de oorspronkelijke woning. Om ruimtelijk alles bij elkaar te houden is over de uitbouw met veranda en de trappen het veranda dak geplaatst. In het veranda dak zijn grote ramen aangebracht ten behoeve van de lichttoetreding in de woonkamer en keuken en op de veranda.